Nybygning af orgler

Vores medarbejdere bidrager med hver deres ekspertise under forarbejdelsen af træet og metallet i værkstederne til færdiggørelsen af instrumentet i kirken. Det er et kendetegn for Marcussen & Søn, at alle faggrupper er repræsenteret, og vi er særligt stolte af, at vi fortsat varetager fremstillingen af metalpiber og tungestemmer i vores egne værksteder og vores eget støberi.

SE OG HØR VORES ORGLER


Klangen i et Marcussen & Søn orgel er noget helt særligt. Klangen har siden virksomhedens start været en central del af vort kendetegn – det er den fortsat. Et Marcussen & Søn orgel kendes på klangen. Vi er stolte af, at flere musikelskere både kan mærke og høre, når det er et Marcussen & Søn orgel, der spilles på. Vi sætter en ære i, at det orgel vi bygger, passer perfekt til rummet, hvor det skal stå.


Se mere her

Støberiet


I støberiet fremstilles de rå tinplader, som videreforarbejdes på den store høvlemaskine. Rutinerede pibemagere i metalpibeværkstedet udfører derefter præcisionsarbejdet med at fremstille metalpiber i forskellige former og størrelser. Piberne fremstilles i legeringer varierende fra højt blyindhold i fløjtestemmer til et højt tinindhold i facadepiber.

Orgelsalen


Når de forskellige orgelkomponenter er klar til brug, bringer medarbejderne alle delene fra de forskellige værksteder ind i orgelsalen – hjertet i orgelbyggeriet. Her samles og afprøves alle dele, inden de atter skilles ad, så de nænsomt kan transporteres ud til deres bestemmelsessted, hvor orglet samles og intoneres, så både design og klang passer til orglets nye omgivelser

 • Musikkens hus i Aalborg
  Den Marcussen’ske grundkarakter er ikke til at tage fejl af. Også på den måde har orglet fået sin særlige personlighed og placering blandt internationale koncertsalsorgler.
  Resultatet fornemmes hverken som kopi eller kompromis, men som et sammenhængende hele af ”universel” karakter.
  Intonationsarbejdet er udført på højeste niveau; orglet klinger overbevisende stort - men derudover ganske enkelt bemærkelsesværdigt smukt.
     
  Musikkens hus i Aalborg
  Citat fra godkendelseserklæringen, november 2014