Aktuelle opgaver

TRINITATIS KIRKE, FREDERICIA

I 2024 udfører vi diverse istandsættelse og forandring af orglet i Trinitatis kirke. Bl.a. delvis fornyelse af piber samt efterintonation af orglet. Der indbygges nye registertavler og et nyt sættekombinationssystem i det bestående spillebord. Endvidere leveres et nyt, mobilt spillebord, som placeres ned i kirkerummet.

Orglet er bygget af P. Bruhn & Søn i 1979; med delvis genanvendelse af piber fra kirkens tidligere orgel (bygget 1929 af Th. Frobenius & Co. med genanvendelse af Knud Olsen-piber fra 1861, omdisponeret 1952 af samme); udvidet og ombygget 1996 af P.G. Andersen & Bruhn; rygpositivværket er opstillet bag en ældre orgelfacade (Knud Olsen 1861). 

Orglet omfatter 44 stemmer + 1 transmitteret stemme på hovedværk, rygpositiv, svelleværk og pedal, med mekanisk traktur og elektrisk registratur.

FREDENSBORG SLOTSKIRKE

 

I 2023 restaureres orglet i Fredensborg Slotskirke.  

Orglet er oprindeligt bygget af Marcussen og Reuter i 1846. Orglet har 17 stemmer. 

Opgaven udføres med støtte fra Johan Otto Wroblewskis Fond.

 

 

KGS. LYNGBY KIRKE

 

I 2024 leveres et nyt orgel med 21 stemmer + 1 vakant stemme, 2 manualer og pedal til Kgs. Lyngby Kirke. Orglet bygges i samarbejde med Orgelbygger Anders Havgaard Rasmussen.

 

FREDERIKSBERG KIRKE

 

I 2024 foretages diverse ombygning og istandsættelse af orglet i Frederiksberg kirke. Orglet er bygget af Marcussen & Søn 1947, med genanvendelse af ældre facade i hovedværk (H.J. Müller 1754). Orgelhusenes udformning i øvrigt blev tegnet af Prof. Kaare Klint. I 1986 blev der indsat 3 nye stemmer i pedal. Orglet omfatter 34 stemmer på hovedværk, rygpositiv, overværk og pedal, med mekanisk traktur og registratur, overværket med el-pneumatisk traktur og registratur. Der vil nu blive udført omdisponering (nye rørstemmer, endvidere diverse ændringer i overværk og pedal), ombygning af overværkets vindlade/traktur til mekanisk funktion, nyt svellehus, ny pedalvindlade/hus, samt et nyt spillebord.

LØSNING KIRKE

Nyt orgel til Løsning kirke

2 manualer og pedal, 15 stemmer.

Der indgår piber og vindlade til I. manual fra tidligere Esbjerg Missionshus ”Bethania”, Marcussen & Søn 1955. Spillebordet hidrører fra Løgumkloster kirkes orgel. Marcussen & Søn 1969.    

Orglet opstilles på pulpitur i Løsning kirke, og det indrettes bag ny orgelfacade, som udformes i samarbejde med Linjen Arkitekter.

 


SE OG HØR VORES ORGLER


Klangen i et Marcussen & Søn orgel er noget helt særligt. Klangen har siden virksomhedens start været en central del af vort kendetegn – det er den fortsat. Et Marcussen & Søn orgel kendes på klangen. Vi er stolte af, at flere musikelskere både kan mærke og høre, når det er et Marcussen & Søn orgel, der spilles på. Vi sætter en ære i, at det orgel vi bygger, passer perfekt til rummet, hvor det skal stå.


Se mere her