Aktuelle opgaver

HØJVANGEN KIRKE, SKANDERBORG

I 2025 bygger vi nyt orgel til ny Højvangen kirke i Skanderborg Sogn.  

Orglet omfatter 20 stemmer + 2 transmitterede stemmer, på 2 manualer og pedal, med mekanisk traktur og elektrisk registratur. Kirken, som er tegnet af Henning Larsen Architects, er under opførelse og indvies til advent 2024. Orglet skal stå færdigt et år senere.

EMDRUP KIRKE  

I 2027 bygger vi nyt orgel til Emdrup Kirke i København. Orglet omfatter 28 stemmer (incl. transmitterede stemmer) på hovedværk, svelleværk og pedal.  

ISHØJ KIRKE  

I 2026 leveres et nyt orgel til Ishøj Kirke. Orglet får 14 stemmer + 3 vekselregistre fordelt på 2 manualer & pedal. Det nye orgel placeres på gulv i skibets vestende. Manual I og II placeres på fælles vindlade, med henblik på udførelse af vekselregistre. Manual II står i svellehus.

Orgelfacaden udformes i samarbejde med orgelbygger Anders Havgaard Rasmussen. Der udføres tremmeværk (lodrette lysspalter) i gavllågerne og vandrette lysspalter i orgelhuset tag over Manual I. Det giver mulighed for at dagslyset kan sive ind over pibeværk og over de ophængte prismer, og reflekteres dér.

Det V-formede gitter er størst ude ved facaden og mindst inde ved svellevæggen. Samlet udgør listerne spinkle, rumlige figurer, der hænger over pibeværket, og udgør en dekorativ udsmykning/”udfyldning” af rummet over pibeværket.

AIDT KIRKE

 

I 2026 leverer vi nyt orgel til Aidt Kirke. 15 stemmer på hovedværk, overværk (i svelle) og pedal. 

 

HØRUP KIRKE

I 2025 vil orglet i Hørup kirke på Als blive ombygget og udvidet.  

Orglet er bygget af Marcussen & Søn i 1978/1981, med 10 stemmer på 2 manualer & pedal.

Efter ombygningen vil dispositionen omfatte 16 stemmer. Spillebordet ombygges og placeres ved orglets nordside. Registraturet ombygges til elektrisk funktion, med sættekombinationer. Nye vindlader og orgelhuse fremstilles til svelle- og pedalværk. På kirkeloftet anlægges et nyt vindsystem med ny, større blæser og kilebælg til manualværkerne.

 

KGS. LYNGBY KIRKE

 

I 2024 leveres et nyt orgel med 21 stemmer + 1 vakant stemme, 2 manualer og pedal til Kgs. Lyngby Kirke. Orglet bygges i samarbejde med Orgelbygger Anders Havgaard Rasmussen.

 

HORNSLET KIRKE

I 2025 udføres restaurering og rekonstruktion af orglet i Hornslet kirke.

Hornslet Kirkes orgel er bygget 1873 af Daniel Köhne til Københavns Indre Mission og opstillet 1882 i Missionshuset Bethesda, skænket til Hornslet Kirke i 1899.  Ombygget o. 1960 af J. A. Zachariasen, Aarhus. Restaurering påbegyndt ved samme o. 1960; ikke færdiggjort. Restaureret 1968 og 1988 af Marcussen & Søn.

Orglet har i dag 12 stemmer + 4 transmissioner, fordelt på hovedværk, svelleværk og pedal. Svelleværket er en senere tilbygning fra 1882.

Rekonstruktion af disposition omfatter:

Hovedværk: Bordun 16’ benyttes i dag i Subbas 16’ og piberne er opflyttet og afkortet.  Bordun 16’ piber skal derfor forlænges til oprindelig tone længde og placeres som oprindeligt. Omstilling til 2 2/3 F af hovedværkets Gemshorn 2 F, der er den oprindelige Nasardquinte 2 2/3 F, men afkortet og flyttet. Rekonstruktion af hovedværkets Octav 2 F.  delvis med genanvendelse af Svelleværkets Superoktav 2 F. Rekonstruktion af Trompet 8 F efter den tilsvarende i Saxkøbing Kirkes orgel.

Svelleværk: Superoktav 2 F erstattes af Fløite 4 F.

Pedalværk: Subbas 16 F rekonstrueres efter Subbas 16 F i Saxkøbing Kirke.

Følgende stemmer udgår:  Spidsfløjte 4’, Spidsquint 2 2/3’, Mixtur. 

Endvidere udføres et nyt vindsystem, med faltebælg og rulleventil.

 

STORE MAGLEBY KIRKE

I 2025 udfører vi istandsættelse og diverse tilføjelser i orglet i Store Magleby kirke på Amager. Der indbygges el-registratur og et sættekombinationsanlæg. De mekaniske registerfunktioner bibeholdes. I hovedværket indsættes en Cromorne 8', på kantsløjfe, og pedalets Mixtur III opdeles i to registre: Principal 4' og Rauschquint II. Endvidere tilføjes en cymbelstjerne. Orglet har 26 stemmer, det er bygget i 1986 af Jensen & Thomsen, med genanvendt facade fra 1855 (Jens Gregersen).

GRÅSTEN SLOTSKIRKE

I 2027 leveres et nyt orgel med 22 stemmer på hovedværk, positiv, pedal til Gråsten Slotskirke. Det nye orgel vil få hovedværk på 8’ Principalbasis og vindforsyning med kilebælge, med henblik på et mere vokalt klangbillede. Orglet vil blive stilistisk inspireret af den genanvendte, historiske facade – i konstruktion, materialevalg og udførelse, og det vil få den klanglige bredde, karakter og farve som rummet kræver. Slots- og Kulturstyrelsen er bygherre på installation af det nye orgel, og byggeriet gennemføres med støtte fra bl.a. Bitten & Mads Clausens Fond og Johan Otto Wroblewskis Fond.

Slotskirkens pulpitur, der løber rummet rundt, har et indskåret årstal 1701. På pulpiturets vestende var der afsat plads til et orgel, der blev leveret i begyndelsen af 1800-tallet. Orglets bygmester er ikke kendt, heller ikke orglets oprindelige disposition. Orglet blev ødelagt under treårskrigen 1848-1850, og kun facadeoverdelen, der er bygget i den karakteristiske Hamburger Baroktype, med halvrundt midtertårn og spidsvinklede sidetårne, er bevaret. Der til rigt udstyret med billedskærerarbejde, der er holdt i akantusstil, svarende til pulpiturets brystværn. Facadeoverdelen har været udsat for flere ombygninger i tidens løb, foranlediget af orgelfornyelse i 1852 udført af orgelbygger Jens Gregersen, København. I 1855 overtog Marcussen & Søn pasning af Gregersenorglet. I 1964 byggede Marcussen & Søn et nyt orgel med 15 stemmer, 2 manualer & pedal, og orgelfacadens udformning blev rekonstrueret. Orglet fra 1964 vil blive nedtaget i 2025 og udbudt til videresalg, dog vil der skulle fremstilles en ny facade, eftersom den historiske orgelfacade naturligvis skal genanvendes til det nye orgel i Gråsten Slotskirke.

BRAMDRUP KIRKE

I 2026 leverer vi et nyt orgel til Bramdrup kirke. Kirken gennemgår i kommende år en større ombygning og det nye orgel placeres på et nyt pulpitur, i henhold til planer fra R arkitekter i Odense. Spillebordet tilsluttes elektrisk og det anbringes på kirkegulvet. Orglet får 13 stemmer og 3 transmitterede stemmer, 2 manualer og pedal.

Bramdrup kirkes nuværende orgel, som er anbragt i kirkeskibets nordvest hjørne, udbydes til salg. Det er et Marcussen orgel fra år 2000, 11 stemmer 2 manualer og pedal.

Kontakt os for nærmere oplysninger. 

 

SLANGERUP KIRKE

I 2027 udfører vi restaurering og rekonstruktion af orglet i Slangerup kirke.

Slangerup Kirkes orgel er bygget i 1855 af Jens Johan Gregersen (1804-64). Han blev udlært snedker og kom 1826 i tjeneste hos orgelbyggerne Marcussen og Reuter i Aabenraa, hvor han hurtigt blev en betroet medarbejder. 1840 blev han selvstændig orgelbygmester. Orgelfacaden er fra o. 1730, orgelbygger L. D. Kastens. Orglet er restaureret og delvist forandret i 1938, 1952, 1970 (Marcussen & Søn) og i 2004 (Olav Haugland). I forbindelse med arbejdet i 2027 vil orglet blive istandsat, bl.a. ved reparation af piber, renovering af spillemekanik, herunder fornyelse af pedalklaviatur, reparation af vindkanaler, samt rengøring af orglet. Oprindelig korsammensætning i hovedværkets Cornet 4 fag rekonstrueres, endvidere genskabes et klokkespil. Den oprindelige vindforsyning med 3 kassebælge, med mekanisk trinbetjening, vil blive rekonstrueret, desuden tilføjes et elektrisk bælgoptræk system.

HVIDING KIRKE

I 2027 foretager vi ombygning og udvidelse af orglet i Hviding kirke, Ribe Stift. Orglet er bygget i 1966 af Marcussen & Søn, med 12 stemmer fordelt på manualværk (C-c3) og pedalværk (C-d1). Manualværket blev indbygget bag gl. orgelfacade (Amdi Worm) fra 1782. Der tilbygges et svelleværk, som placeres bag det bestående pedalværk. Spillebordet erstattes af et nyt 2-manuals spillebord med omfang C-g3/C-d1. I det gamle orgelhus indrettes hovedværket med nye og bestående manualstemmer, som anbringes på en ny vindlade. Fire af de bestående manualstemmer flyttes til det nye svelleværk. Pedalværket bevares uændret. Orglets disposition udvides til i alt 16 stemmer.

 


SE OG HØR VORES ORGLER


Klangen i et Marcussen & Søn orgel er noget helt særligt. Klangen har siden virksomhedens start været en central del af vort kendetegn – det er den fortsat. Et Marcussen & Søn orgel kendes på klangen. Vi er stolte af, at flere musikelskere både kan mærke og høre, når det er et Marcussen & Søn orgel, der spilles på. Vi sætter en ære i, at det orgel vi bygger, passer perfekt til rummet, hvor det skal stå.


Se mere her