Aktuelle opgaver

KØBENHAVN JESU HJERTE KIRKE


I 2021 leveres et nyt kororgel med 5 stemmer til Jesu Hjerte Kirke . Fra hovedorglets rygpositiv, om udgik ved restaureringen i 2020, genanvendes historiske piber (Gedakt 8´, Gambetta 4´, og Rørfløjte 4´). Disse piber hørte oprindeligt til Marcussen & Reuter-orglet i Sct. Ansgars Kirke i Bredgade. Orglets udformning er stærkt inspireret af Marcussen orglet i Hjarnø kirke.
HOYVIK KIRKE

I 2022 leveres et nyt orgel med 25 stemmer til Hoyvik kirke. Hoyvik ligger på øen Streymoy, der udgør den nordøstlige del af Tórshavn. Kirken blev indviet i 2007.


GJERN KIRKEI 2021 udfører vi tilbygning af svelleværk med 4 stemmer til orglet i Gjern kirke. Orglet blev leveret fra Marcussen & Søn i 1988 med 7 stemmer, og orglets spillebord blev indrettet til et II. manual.

STORE HEDDINGE KIRKEI 2021-2022 rekonstrueres Knud Olsen orglet i Store Heddinge kirke. Orglet blev bygget i 1877, med 16 stemmer på 2 manualer og pedal. I 1906 og i 1952 blev orglet omdisponeret af henholdsvis I. Starup og af Th. Frobenius & Co.

RY KIRKEI 2021 installerer vi et nyt orgel i Ry Kirke, med 16 stemmer fordelt på hovedværk, svelleværk og pedal. Spillebordet anbringes på et nyt pulpitur, med elektrisk registratur og elektropneumatisk traktur. Orglets visuelle udtryk er tegnet i samarbejde med Rubow Arkitekter.

VOR FRUE KIRKE I NYBORG


Vi udfører ombygning og udvidelse af hovedorglet i Vor Frue kirke. Orglet er bygget af Poul-Gerhard Andersen i 1973 (med anvendelse af piber fra kirkens tidligere orgler). Senere blev orglet omdisponeret og setzeranlæg tilfføjet i 2010 af samme. 37 stemmer på rygpositiv, hovedværk, svelleværk, pedal. Med igangværende projekt tilføjes: Bordun 32’, Principal 16’, Rauschquint III i pedalet. Bordun 16’/Gedakt 8’ i hovedværket. Traversfløjte 8’, Principal 16’ i svelleværk. Principal 8’ i rygpositiv. Desuden tilføjes en cymbelstjerne.


SE OG HØR VORES ORGLER


Klangen i et Marcussen & Søn orgel er noget helt særligt. Klangen har siden virksomhedens start været en central del af vort kendetegn – det er den fortsat. Et Marcussen & Søn orgel kendes på klangen. Vi er stolte af, at flere musikelskere både kan mærke og høre, når det er et Marcussen & Søn orgel, der spilles på. Vi sætter en ære i, at det orgel vi bygger, passer perfekt til rummet, hvor det skal stå.


Se mere her