Omtale

 

TVSYD på besøg på orgelbyggeriet den 17.januar 2017

Se udsendelsen her:

I godt selskab: Marcussen & Søn

TVSYD_marcussen

I forbindelse med Regentparrets officielle besøg i Aabenraa den 4. september 2015, besøgte H.M. Dronning Margrethe og H.K.H. Prins Henrik orgelbyggeriet. Gæsterne blev vist rundt af direktør Claudia Zachariassen. I orgelsalen kunne gæsterne blandt andet se det nye orgel til St. Marien Kirche i Süderlügum.  Foto: Lene Esthave

Royalt_besog_marcussen6

Royalt_besog_marcussen2

Royalt_besog_marcussen9

 

Marcussen & Søn i Danmarks Radio P2

P2s radiojournalist Jakob Wivel besøgte orgelbyggeriet i august 2013, hvor han fik indsigt i fremstillingen af en orgelpibe. Det kan høres i programmet “Nørderne kommer”, der går tæt på detaljer inden for klassisk musik.

Hør programmet, og klik her for at komme til programsiden.

omtale1

Marcussen & Søn i TV2/Nord

TV2/Nord besøgte orgelbyggeriet i april 2013, og det blev til udsendelsen ”Et musikalsk samlesæt”, der fortæller om bygningen af det imponerende koncertorgel til Musikkens Hus i Aalborg, der skal stå færdigt i midten af 2014. Se videoen og find ud af, hvordan de mere end 5000 piber kommer til at lyde som et helt orkester, og hvor stort et puslespil projektet egentlig er – et musikalsk samlesæt på størrelse med et treetagers hus. 

Klik på filmen for at se udsendelsen.

Marcussen & Søn i 24NORDJYSKE

24NORDJYSKEs programserie om Musikkens Hus i Aalborg besøgte orgelbyggeriet i 2013. Det blev til to programmer, der løfter sløret for den store proces, det er at bygge koncertorglet helt fra bunden af. Se udsendelserne via videoerne til højre, hvor man i den første føres med til værkstedet i Aabenraa og ser starten på processen, hører om forberedelserne og udfordringer undervejs, og lærer om forskellen på et kirkeorgel og koncertorglet. I den anden video kommer man helt tæt på, når det imponerende koncertorgel, bliver sat op. Se det overvældende bygningsværk på seks meter i detaljer, og find ud af, hvad kashmir, grafit og fåreskind bliver brugt til i den forbindelse.

Koncertorglet skal stå færdigt i Musikkens Hus i Aalborg i midten af 2014.

Klik på videoerne for at se udsendelserne.


tvsyd

Marcussen & Søn i TV Syd

TV Syds programserie “Godt Arbejde”, hvor en journalist følger med i arbejdsgangen hos en række virksomheder i TV Syds sendeområde, besøgte i 2010 vores orgelbyggeri. Her blev de vist rundt på værkstedet, hvor de blandt andre mødte direktør Claudia Zachariassen, som fortæller om et pibeorgels opbygning.

Klik her og se udsendelsen.

Marcussen & søn i “Stedsans” på DR P1

I 2010 havde Marcussen & Søn besøg af journalist Claus Berthelsen fra DRs program ”Stedsans”, der er et reportagebåret samtaleprogram, som hver torsdag tager lytterne med til et sted i Danmark.

Klik her og læs en artikel om programmet.

omtale5

Marcussen & Søn – Et portræt

I filmen følges den fascinerende opbygning af et stort orgel til Vestjysk Musikkonservatorium (produceret i 2002) gennem orgelbyggeriets forskellige værksteder, samt opbygningen og intonationen i koncertsalen. Herefter gives der et indblik i restaureringsopgaver, udfordringerne herved og imponerende eksempler. Samtidig fortælles historien bag Marcussen & Søn og udviklingen i orgelbygningen gennem tiden. Alt sammen understøttet af smukke orgler og klangfuld orgelmusik.